SPLIT LEVEL WONING ALPHEN AAN DEN RIJN

ONTWERP EN VERBOUWING SPLIT LEVEL WONING ALPHEN AAN DEN RIJN

Een naturel interieur met een stoere touch. Dat was de klantvraag voor dit project. Ik heb op basis van de uitgebreide intake én een bezoek aan de gekochte woning een 3D ontwerp gemaakt. Na de ontwerpfase, heb ik de volledige verbouwing gecoördineerd. Het enige dat mijn klant hoefde te doen, was genieten van hoe het 3D ontwerp stap voor stap tot leven kwam in hun eigen droominterieur.

Het ontwerp bevat veel naturelle kleuren, natuurlijke materialen met stoere accenten van zwart metaal voor wat extra pit. Dankzij het linnenlook behang heeft de woning een warm en gezellig entree. De kamerhoge deuren laten de hal optisch hoger lijken en geven een chique touch. Door deze in de kleur van de muren te schilderen, blijft het een rustige eenheid. De stalen deuren brengen stoerheid in de woning. 

De keuken heeft een mix van materialen. De keuken is geschilderd in de kleur Spidermum van LAB paint (een warme wittint met beigegrijze nuances), maar in een stoere cementum (betonlook) uitvoering. De keukenfronten hebben een houtlook en beige tint. Met deze combinatie ontstaat een balans tussen rust en contrast. Door de kast onder de trap te laten doorlopen, wordt de keuken één geheel. Bovendien heb ik daarmee extra opbergruimte gecreëerd. Het hout van de fronten komt terug aan de binnenkant van de bar. De barkrukken in licht hout dragen bij aan de naturelle uitstraling. Op de barkrukken heb je een prachtige doorkijk naar de tuin.

In de woonkamer maakt de modulaire bank het mogelijk om heerlijk naar buiten te kijken, bij de haard te zitten en/of lekker tv te kijken. De raambekleding is een combinatie van inbetween gordijnen en woodweave rolgordijnen. De muren in het zitgedeelte zijn geschilderd in de kleur Brown wood van LAB paint: een zachte, warme zandtint met tonen van oud, vergrijsd hout. Deze lichte bruin gaat goed samen met de bruine houtsoorten. De haard en de trap zijn net als de keuken in een cementum (betonlook) verf geschilderd.

De kastenwand is op maat gemaakt over de volledige muur, zodat deze één is met de ruimte. De doorkijk vanuit de woonkamer loopt prachtig over in de uitstraling van de keuken. Het tv-meubel is geïntegreerd met de kastenwand. Beide in Brown wood (muurkleur), zodat deze mooi blenden met de muren.

Het behang in de eetkamer zorgt voor een gezellige sfeer en wordt door de wandlampen prachtig uitgelicht. De organische vorm van eettafel en ronde vormen in de eetkamerstoelen en hanglampen zorgen voor een zachte uitstraling. Een heerlijke plek met een geweldig uitzicht naar buiten.

Bekijk mijn volledige aanbod!