KANTOORPAND PIJNACKER

INTERIEURPROJECT B2B

Voor een verkeersschool was ik gevraagd een nieuwbouw kantoorpand in te richten. Ik ben gewend om projecten met spoed op te pakken, maar in deze opdracht heb ik met een doorlooptijd van 4 dagen: 13 bureauwerkplekken, een directiekamer, 5 overlegruimtes, een bedrijfsrestaurant, een ontvangstruimte met receptie en koffiecorner ingericht.

De functies van de ruimtes waren mijn uitgangspunt. De eisen die ik meekreeg: ruimtes met een eigen stijl creëren, met meerdere zitjes en zonder een standaard vergaderopstelling. Na mijn gesprek wist ik hoe én door wie de ruimtes gebruikt worden. De vloeren en plafonds waren al gekozen, maar verder was het aan mij. Het was flink doorwerken, maar met een geweldig tof resultaat. Zowel de medewerkers als de bezoekers zijn nog steeds enorm blij met het resultaat. 

De ontvangstruimte moest een hotelgevoel geven. Ik heb daarom gekozen voor luxe, zachte stoffen en chique details, zoals messing en marmer in de lampjes. Door de combinatie met stoere materialen (hout, staal en leer) is het een chique, warm en gezellig geheel geworden. Bij binnenkomst wil je mensen een welkom gevoel geven. Ik heb daarom voor warme kleuren gekozen. Niet te veel verschillende kleuren, om de rust in het interieur te behouden.

Overlegruimte ‘Blue room’

Ik heb een stoere, maar chique ‘Blue room’ (overlegruimte) gecreëerd. Blauw wordt doorgaans als een rustige kleur ervaren. Er staat een lekkere bank, twee robuuste matzwarte salontafels gecombineerd met een ronde tafel en prachtige stoelen. De stoelen hebben een gestoffeerde zitting en kussen, waardoor deze heerlijk zitten. De poten zijn gemaakt van beukenhout. Het zijn dezelfde stoelen als in de ontvangstruimte, alleen in een andere (warm blauwe) kleur. Op deze manier krijgt de ruimte een eigentijds karakter. Maar door bepaalde elementen te laten terugkomen, wordt het totale kantoorpand toch een eenheid.

Voor elke ruimte geldt dat de kleur op de muren bepalend is voor de sfeer. Ik heb gekozen voor Smokey eyes van LAB paint. Deze kleur verf is mysterieus blauw, mooi vergrijsd en heeft een puntje rood. 

De plantenbakken aan de muur, een poef, een toffe lamp en een vloerkleed maken de ruimte helemaal af. Ik durfde het aan om op het aanwezige tapijt nog een vloerkleed te plaatsen. Het kleed geeft diepte en creëert een eiland, waardoor je echt twee verschillende overlegplekken in de ruimte hebt. 

Overlegruimte ‘Sunny grey room’

Deze overlegruimte heeft meerdere opstellingen. Twee bistro opstellingen, maar ook een zitje met twee heerlijke fauteuils waar je op een zonnig geel gekleurd kleed lekker comfortabel kunt overleggen. In deze ruimte zie je weer een mix van materialen. De stoelen en chique bistro tafels geven het hotelgevoel, maar de kleur en de print van het kleed zorgen voor een vrolijke touch in de ruimte. De grijs leren fauteuils maken de ruimte weer wat stoerder. De kleur van de muren heb ik uiteraard afgestemd op de meubels. Ik had de ruimte een naam gegeven, omdat ik dat prettig vond werken en ik werd er zelf gewoon blij van. Sunny grey is ook een perfecte omschrijving voor de verfkleur Stone van LAB, de warme grijs op de muur. Er zit een puntje rood in, zoals het rood van de opkomende zon. Dit zorgt ervoor dat de ruimte warm aanvoelt. Samen met het warme geel een fijne match.

Gezellige cursusruimte

Bij een cursusruimte denk je vaak niet direct aan een gezellige werkomgeving. Ik heb dat bewust wel gedaan. Hoe fijn is het als je een thuisgevoel ervaart en ondertussen ook nog wat nieuws leert. Deze ruimte heeft een heerlijke mix van warme groen- en cognactinten, gecombineerd met een print. Het leer en metaal vormen weer een gave tegenhanger van de zachte kleuren en materialen. Een mix & match waarmee je veel mensen aanspreekt. Dat is dat wat je wil in een kantoorpand. Op de muur heb ik de verfkleur Smoking grass van LAB paint gekozen. Deze kleur lijkt naast grijs groen, maar groen naast grijs. Daardoor is het net iets meer dan een ‘gewone’ grijs. Het geeft een warme toevoeging, maar zorgt tegelijkertijd voor neutraliteit.  

Bedrijfsrestaurant

Lunchen met een hotel gevoel, dat heb ik in dit bedrijfsrestaurant gecreëerd. De vierkante houten tafel met metalen poot maakt het mogelijk om gezellig met collega’s bij te praten tijdens de lunch. De bartafels met barkrukken zorgen voor verschillende hoogtes in de ruimte. Daardoor ontstaat diepte en wordt het bedrijfsrestaurant speelser. De bartafels brengen allure dankzij prachtig keizerkeramiek, met gelakt metaal en vormt een mooie combinatie met de recht gelijnde poot. De barstoelen zijn gestoffeerd en hebben een pootstructuur van hout. Het marmer en messing in de verlichting passen bij de hotel chique uitstalling. De cognac kleur van de stoelen brengt gezelligheid en warmte in de ruimte.

Naast het bedrijfsrestaurant is een overlegruimte. Dankzij de verschillende kleuren in de ruimtes en de scheiding door de glazen pui zijn het aparte ruimtes, maar lopen deze mooi in elkaar over door het gebruik van dezelfde elementen en materialen. De overlegruimte is meer ingetogen en kon daardoor op de muur wat kleur gebruiken. Ik heb daarom gekozen voor Moss van LAB paint.

Bekijk mijn volledige aanbod!