INTERIEUR, TIJD EN GEZIN

Al een tijdje heb ik het idee om te gaan bloggen, maar waar haal ik de tijd vandaan? Tijd is vaak een reden om iets te laten of voor je uit te stellen. Waarom eigenlijk? Ik kan allemaal redenen noemen waarom ik denk geen tijd te hebben. Maar als ik bedenk dat ik ongeveer 10 uur per dag besteed aan eten, slapen en persoonlijke verzorging, dan heb ik nog 14 uur over om aan andere dingen te besteden, waaronder mijn werk als interieur designer. Over een week gezien, is dit nog 98 uur! Ik bepaal waar ik die uren aan wil besteden. Wat is voor mij belangrijk in het leven? Waar word ik blij van, waar krijg ik energie van? Hoe lekker ik het ook vind om te Netflixen, van elke avond voor de tv hangen krijg ik geen energie. Ik heb het geluk dat ik van nature al veel energie heb en dat is maar goed ook met een gezin van 8 personen! Mensen vragen mij zo vaak: “Hoe doe jij dat toch: zo’n groot gezin, druk met jouw werk en toch zo georganiseerd en een mooi en opgeruimd huis?” Die veel gestelde vraag is voor mij de aanleiding om de stoute schoenen aan te trekken en mijn eerste blog te gaan typen, want ik kan echt wel van die 98 beschikbare uren een uurtje vrijmaken om deze vraag voor jullie te beantwoorden;-). Ik ben heel benieuwd wat jouw ervaringen zijn, dus ik vind het super als je een reactie achterlaat. Ook als je tips voor mij hebt als kersverse interieur blogger;-).

Een kijkje in mijn leven

Samen met mijn man run ik een (samengesteld) gezin met 6 kinderen. Het gezin is mijn basis! Als ik die 98 uur mag invullen en ik mijzelf de vraag stel waar word ik gelukkig van om deze uren aan te besteden, dan staan de gezinsmomenten op 1! Heerlijk eten aan die grote vierkante tafel waar wij echt met elkaar in contact kunnen zijn. Vliegt er soms wat eten door de lucht? Ja helaas wel, want onze 3-jarige dochter weet precies wat zij wel en in dit geval niet wil… Daarom zitten wij met 8 personen niet aan een marmeren tafel, maar een goed geïmpregneerde houten tafel. Hoe mooi ik het ook vind, voor mij dus ook geen mooi kleed onder de tafel…;-). Die tijd met een interieur waar ik van droom komt nog wel!

Voordat wij aan tafel gaan, roep ik iedereen naar beneden en krijgen alle kids een taak. Ook de twee kleintjes. Vanachter de kookplaat, coördineer ik het stelletje ongeregeld;-). Mijn gezin draaiend houden, is eigenlijk een soort projectmanagement en daar ga ik goed op!

Mijn gezinsproject draait altijd door, maar plannen, coördineren en delegeren zorgen ervoor dat ik mij kan focussen op werk. Ook kan je bij mij op een onverwachts moment gewoon langskomen zonder te struikelen over de spullen of met je hand vastgeplakt aan de deurklink met chocopasta te zitten. Ik houd van aanpakken en dat geef ik mijn kinderen ook mee. Wellicht kijken de buurtbewoners met medelijden wanneer ze weer één van onze kinderen met een vuilniszak voorbij zien gaan, op weg naar de ondergrondse kliko verderop. Maar eerlijk, niemand wordt slechter van een beetje helpen toch?! Voor ons is het dé manier om nog tijd over te houden voor q-time met elkaar. Oh en om niet te vergeten met 6 kinderen en hele enthousiaste ouders in de groepsapp kan ik een dagtaak hebben aan het lezen van alle apps. Maar hé ik ben toch geen ontaarde moeder als ik de groepsapp meldingen op stil zet. Voor mij werkt het in ieder geval!

Plannen plannen plannen

Als interieur designer ga ik nu geen tips geven hoe jij jouw gezin het beste kunt structureren, want iedereen ziet die familieplanners in de schappen liggen. In mijn geval heeft elk gezinslid een eigen kleur, zodat de projectmanager van dit gezin (moi) in één oogopslag ziet hoe de dag voor iedereen er uitziet (stiekem toch wel een kleine tip). Maar voor tips ‘hoe run je een gezin?’, ben ik niet opgeleid. Bij mij moet je zijn voor creativiteit, structuur, projectmanagement en ontzorgen, toegepast in interior design!

Waar wil jij jouw beschikbare 98 uur aan besteden, wat maakt jou blij? Mocht dat nou heel toevallig een mooi interieur zijn, maar niet het hele proces daar naartoe, dan kom ik toch gewoon om de hoek. Ideaal, want jij kan focussen op jouw gezin, werk, sport, hobby’s en ik organiseer jouw droominterieur en wij doen allebei waar wij blij van worden. Wij bepalen zelf waar wij onze tijd aan willen besteden.

Doen wat mij gelukkig maakt!

Dus als morgen mij iemand de vraag stelt: “Hoe doe jij dat toch: zo’n groot gezin, druk met jouw werk en toch zo georganiseerd en een mooi en opgeruimd huis?” Dan antwoord ik: “Plannen, coördineren en weer plannen, maar bovenal doen waar ik gelukkig van word in de 98 uur die ik per week te besteden heb!”

Met dit antwoord rond ik mijn eerste blog af. Ik merk dat ik kan blijven doorschrijven en stiekem alweer nadenk over mijn volgende blog. Bedankt voor het lezen, laat je mij weten wat je van deze blog vindt?

Groetjes,

Yvette